Jeugd

Jeugdfitness

Verantwoord bewegenEven weg met die tv of iPad, zet je kind in beweging! 
Bewegen is van het grootste belang voor kinderen. Het zorgt voor een grotere botdichtheid, een betere coördinatie en betere sport- en schoolprestaties. Door te bewegen krijgen kinderen een sterker lichaam, meer zelfvertrouwen en minder blessures op korte en lange termijn.


Gezond groter groeien

Kraakbeen is materiaal tussen de botten dat slijtage van gewrichten voorkomt. Tot aan het einde van de puberteit moeten kinderen flink bewegen om dit kraakbeen sterk en flexibel te maken.


Door als kind tijdens de groeifase veel te bewegen, ontstaat er goed belastbaar kraakbeen voor de rest van je leven. 
Te weinig beweging in je jeugd zorgt voor kraakbeenproblemen wanneer je ouder wordt. De oorzaak van deze slijtage is vaak terug te leiden naar te weinig beweging als kind. Dat had dus voorkomen kunnen worden.


Gevarieerde training

Zorg er dus voor dat een kind genoeg beweging krijgt. 
Let er wel op dat dit gevarieerd, gedoseerd en verantwoord gebeurd. Te zware belasting kan de groei belemmeren en blessures veroorzaken. Een personal trainer kan een leuke, gevarieerde training samenstellen. Een kind dat plezier krijgt in sporten, gaat vanzelf meer bewegen.


Beter worden in andere sporten

Een personal trainer biedt ook ondersteuning bij sportspecifiek trainen. Hij helpt de pupil middels een uitgekiende training bij het verbeteren van snelheid, coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen voor bijvoorbeeld voetbal of hockey.


_V7A7806

"Menno zijn trainingen zijn altijd leuk. Hij legt goed uit, motiveert om door te gaan en leert mij om mijn grenzen te verleggen. Dat maakt zijn trainingen zo goed".

Job (13 jaar)