Lichaam in balans

Lichaam in balans

Gemotiveerd je doelen halenAfvallen, sterker worden of een betere core stability realiseren: fitness (krachttraining) is een uitstekend middel om deze doelen te bereiken. Met fitness train je kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, snelheid en coördinatie.


Afvallen met krachttraining
Door krachttraining val je duurzamer af dan door cardiotraining, zoals hardlopen. Met krachttraining bouw je spiermassa op. Het zijn namelijk je spieren die calorieën verbranden. Hoe groter je spiermassa, hoe meer calorieën je verbrandt, ook in rust.


Hoe gaat dat in zijn werk?
Door krachttraining verbrand je op drie manieren lichaamsvet:
1. tijdens de training (300 tot 600 calorieën);
2. in de 1 à 2 dagen na de training, wanneer je spieren om extra energie vragen voor het herstel;
3. door de toegenomen spiermassa. Spiermassa vraagt tien keer meer energie dan vetmassa. Elke dag weer.


Veel vrouwen denken dat ze van krachttraining op een bodybuilder gaan lijken. Dat is echt onzin. Een bodybuilder dankt zijn lichaam aan jarenlang dagelijks trainen en een speciaal dieet. Met twee à drie uur krachttraining per week lukt je dat echt niet.


Variatie maakt het leuk
Samen met je personal trainer bespreek je je doelen en stel je een gevarieerde training samen. Sporten moet leuk zijn! Met materialen als kettlebells, TRX en fitnesstoestellen kun je gevarieerd trainen.


Voedingsadvies
Besteed ook aandacht aan je eetpatroon; je voeding is net zo belangrijk als beweging om lichaam en geest in balans te brengen.

 Dankzij die motiverende personal trainer en een gevarieerde training, wordt je lichaam sterker, slanker en leniger. Je bent beter bestand tegen stress en aandoeningen als diabetes, hart- en vaatziekten en osteoporose (botontkalking). Ook mentaal voel je je beter. Je zit weer lekker in je vel… en strakker!


_V7A8325

"Naast mijn eigen lessen wil ik persoonlijke sturing en advies. Menno komt altijd weer met iets nieuws om te proberen en daarbij inspireert hij me om mijn grenzen te verleggen."

Anouk (geb. 1960)